‘Jouw kinderen zorgen later voor jou, toch?'

Eens komt mantelzorg op je pad. Je bent mantelzorger, je hebt mantelzorg nodig, of je krijgt er in de toekomst mee te maken. Praten over later is binnen veel families geen vanzelfsprekendheid. Om mensen op een laagdrempelige manier aan te sporen over de toekomst te praten gaat MantelzorgNL dit jaar verder met de campagne rondom voorbereiden op later met als insteek: ‘Jouw kinderen zorgen later voor jou, toch?'.

Binnen deze campagne richt MantelzorgNL zich dit keer op de 65-plussers. Doel van de campagne is tweeledig:

  • Creëren bewustwording: Weet binnen mijn familie en vriendengroep van mijn zaken af en hoe ik dingen geregeld wil? Goed om een aantal zaken voor later met elkaar te bespreken. 
  • Delen van laagdrempelige tips en tools om het gesprek over de toekomst binnen de familiesfeer op gang te helpen. Dit gebeurt via een geheel vernieuwde Praatposter. 

Inhoud van de campagne

Animatiefilm

Op eenvoudige wijze wordt in een animatiefilm het thema toegelicht. Wil je deze film plaatsen op je eigen website of delen via sociale media? Dat mag! Kopieer hiervoor de Youtube-link van de film.


Bannercampagne

MantelzorgNL heeft een banner ontwikkeld rondom de vraag ‘Jouw kinderen zorgen later voor jou, toch?’. Door te klikken op de banner komt de bezoeker op het campagnepagina met eerste informatie. 

Hieronder 2 typen banners. Het gebruik van deze banners op andere websites of sociale media is toegestaan. Wil je een banner gebruiken? Sla deze dan op. Zorg er wel voor dat je ook de bijbehorende link achter de banner plaatst.

Download deze banner.

Download deze banner


Download deze banner

Download deze banner

Landingspagina met tools en tips

De landingspagina Praten over later bevat de eerste handige informatie. Hoe kun je zelf een gesprek over later oppakken? Goed om hierbij te gebruiken is de nieuwe Praatposter. Hierop zijn een set vragen te vinden voor een eerste gesprek. Deze poster kun je per 1, 25 of 100 stuks bestellen in de webshop.