De dag en nacht mantelzorgerOmschrijving: Je wilt het graag goed doen. Je bent druk druk druk met het zorgen voor je naaste en daarnaast maak je je veel zorgen. Het is lastig om je hoofd leeg te maken. Soms herken je jezelf niet meer. Inslapen lukt niet altijd en je krijgt zelf steeds meer last van gezondheidsproblemen. De mantelzorgtaken voelen steeds zwaarder en je hebt het gevoel dat je dit met niemand kunt delen. Het wordt tijd dat je beseft dat je nu eerst goed voor jezelf moet zorgen en hulp moeten vragen. Alleen dan kun je de zorg voor jezelf en je naaste volhouden.

Tips:

  • Sommige (aanvullende) zorgverzekeringen bieden een vergoeding voor een mantelzorgmakelaar. Zij nemen een paar uur per jaar regeltaken over, zodat jij meer tijd over houdt voor jezelf. Kijk voor meer informatie op de website van MantelzorgNL.
  • Vraag bij de huisarts of praktijkondersteuner een gesprek aan om persoonlijk advies en tips te krijgen passend bij uw specifieke situatie. Of neem contact op met een lokale organisatie voor mantelzorgondersteuning.
  • Wil jij je mantelzorgtaken meer in balans brengen met andere dingen die je doet en belangrijk vindt? Met het online coachingsprogramma Coachfriend Mantelzorg werk je in tien weken aan de hand van opdrachten aan je persoonlijke ontwikkeling en veerkracht. Eenvoudig thuis van achter je computer met hulp van een online coach. Dit programma zet je – soms letterlijk – in beweging en levert waardevolle inzichten en ervaringen op.

Sluit deze pagina om terug te gaan naar de uitslag.