Doe ik het wel goed mantelzorgerOmschrijving: Je wilt graag het beste voor de ander. Maar hoe doe je dat? Wat moet je allemaal regelen, wat moet je doen? Je vraagt je regelmatig af of je het allemaal wel goed doet. Door goedbedoelde tips van anderen raak je juist de weg weleens kwijt. Je had je nooit kunnen voorstellen dat je in deze situatie terecht kon komen. Er komen veel emoties kijken bij het mantelzorgen, maar ook papier- en regelwerk dat moeilijk en tijdrovend kan zijn. Je bent hier verdrietig over en hebt geen idee wat er nog meer op je af gaat komen. Hoe lang ga je dit nog volhouden? 

Tips:

  • Hulp vragen en accepteren is niet makkelijk maar wel noodzakelijk. Mensen willen graag helpen, maar dat gebeurt alleen als je het vraagt. Door eens iets eenvoudigs te vragen (vraag een buurman/vrouw een boodschap te doen) ga je ervaren dat iemand je graag helpt. Zo oefen je met het loslaten van de thuissituatie en het accepteren van hulp.
  • Mantelzorg is niet eenvoudig en de regelgeving in Nederland is ingewikkeld. Lokale organisaties voor mantelzorgondersteuning geven informatie en advies en organiseren lotgenotenbijeenkomsten. Voor vragen of een luisterend oor bel je met de Mantelzorglijn, elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 030 - 760 60 55. Je kunt daar ook terecht voor juridisch advies.
  • Wil jij je mantelzorgtaken meer in balans brengen met andere dingen die je doet en belangrijk vindt? Met het online coachingsprogramma Coachfriend Mantelzorg werk je in tien weken aan de hand van opdrachten aan je persoonlijke ontwikkeling en veerkracht. Eenvoudig thuis van achter je computer met hulp van een online coach. Dit programma zet je – soms letterlijk – in beweging en levert waardevolle inzichten en ervaringen op.

Sluit deze pagina om terug te gaan naar de uitslag.