Goed in balans mantelzorger

Omschrijving: Jij bent een mantelzorger die naast je zorgtaken ook tijd voor jezelf neemt. Je weet (door vallen en opstaan) wat je nodig hebt om het mantelzorgen vol te houden. Kracht en energie krijg je door te sporten, dingen te ondernemen met familie/vrienden, te lezen of creatief te zijn. Vrienden en/of familie springen bij wanneer het nodig is en je hebt goede afspraken gemaakt met zorgprofessionals en/of vrijwilligers. Je kunt goed in het hier en nu leven en vasthouden aan datgene dat voor jou belangrijk is.

Tips: 

  • Blijf in balans door regelmatig tijd voor jezelf te nemen en bijvoorbeeld mindfullness oefeningen te doen. Een nieuwe of veranderende situatie kan weer meer van je vragen.
  • Schrijf je ervaringen/gedachten regelmatig op. Het is een goede manier om stress van je af te zetten. Inspireer andere mantelzorgers en deel je blog via MantelzorgNL.
  • Wil jij je mantelzorgtaken meer in balans brengen met andere dingen die je doet en belangrijk vindt? Met het online coachingsprogramma Coachfriend Mantelzorg werk je in tien weken aan de hand van opdrachten aan je persoonlijke ontwikkeling en veerkracht. Eenvoudig thuis van achter je computer met hulp van een online coach. Dit programma zet je – soms letterlijk – in beweging en levert waardevolle inzichten en ervaringen op.

Sluit deze pagina om terug te gaan naar de uitslag.