logo coachfriend mantelzorgHoe goed kun je de zorg voor je naaste combineren met tijd voor jezelf, werk, vrienden en familie? Gedachten, gevoelens en invloeden vanuit je omgeving kunnen je hierin soms belemmeren. Wil je zorgen dat dit meer in balans is? Dan is Coachfriend Mantelzorg voor jou interessant. 


Mantelzorg in balans

Coachfriend Mantelzorg is een online coachprogramma van tien weken. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en veerkracht door het doen van opdrachten. Dit kan eenvoudig thuis van achter je computer. Een online coach van MantelzorgNL helpt je daarbij. 

Coachfriend Mantelzorg is een samenwerking tussen MantelzorgNL en Coachfriend en is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers. Het uitgangspunt is dat je nieuwe vaardigheden en gedrag vooral leert door te doen. De oefeningen vragen je dan ook om in actie te komen. En om daarna te kijken naar uw ervaringen. Het gaat hierbij niet om goed of fout, het is geen examen. Het gaat er om dat je (soms letterlijk) in beweging komt en stappen buiten je comfortzone zet. We bieden je met het ontwikkeltraject waardevolle inzichten en ervaringen. 

Coachfriend Mantelzorg vergroot je mentale veerkracht. Je bent mentaal veerkrachtig als je de gedachten die de hele dag door je hoofd gaan, kunt accepteren zoals ze zijn. Mentale veerkracht stelt je in staat zinvol en effectief gedrag te vertonen én vol te houden. Om in je eigen kracht te blijven, ondanks de ‘tegenstand’ die je soms ervaart vanuit je eigen binnenwereld (je gedachten en gevoelens) of vanuit de buitenwereld (je omgeving). Om je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn en de kans op overbelasting te verkleinen.  

Enthousiast? Ga gelijk aan de slag met Coachfriend Mantelzorg

Coachvragen

Met Coachfriend Mantelzorg ga je met je eigen coachvraag aan de slag. Dit kunnen vragen zijn over het vinden van balans tussen zorgtaken en werk / sociaal leven, maar ook om te leren om gaan met afwijzing. 

Bijvoorbeeld, Ik wil:

  • meer balans zorgtaken, werk en sociaal leven
  • mijn grenzen beter bewaken
  • leren de zorg los te laten
  • inzicht krijgen in wat ik eigenlijk wil en hoe ik dat kan doen
  • meer ontspannen en onbevangen in het leven staan
  • anders omgaan met mijn angst voor afwijzing
  • minder piekeren, rust in mijn hoofd
  • minder blokkeren als ik iets wil doen dat ik spannend vind
  • zelfverzekerder zijn

Hoe werkt het?

Via de webshop kun je je aanmelden voor Coachfriend Mantelzorg. Nadat je je bestelling hebt doorgegeven, ontvang je van MantelzorgNL een mail met informatie over wanneer wij verwachten dat je kunt beginnen. Op het moment dat er een coach beschikbaar is, ontvang je een mail van Coachfriend met de naam van de coach die aan jou is gekoppeld. Deze coach zal je gedurende de coachingsperiode van 10 weken begeleiden.

Je bepaalt zelf wanneer je aan Coachfriend Mantelzorg werkt. Gemiddeld zet je elke week een stap. Elke stap bevat oefeningen, aangevuld met informatie en video's. Je voert de oefeningen uit, beantwoordt de vragen en verstuurt het resultaat naar je persoonlijke coach. Je kunt je vragen per e-mail naar uw coach sturen of om hulp vragen als je vastloopt. Alles wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er worden absoluut geen gegevens verstrekt aan derden. Alle gegevens en informatie blijven te allen tijde vertrouwelijk tussen jou en je coach.

Coachfriend Mantelzorg vertegenwoordigt een waarde van € 298,-. Voor leden van MantelzorgNL is deelname echter kosteloos, meld je dus nu aan als lid.

Bestel Coachfriend Mantelzorg

Wil je je mentale veerkracht vergroten? Bestel dan nu Coachfriend Mantelzorg in de webwinkel.

Organisaties

Overweeg je Coachfriend Mantelzorg als oplossing voor het voorkomen van overbelasting aan te bieden aan mantelzorgers in jouw werkgebied of organisatie? Dat kan! Met een abonnement ontvang je korting op Coachfriend Mantelzorg. Voor leden van MantelzorgNL is deelname zelfs helemaal kosteloos.

Organisaties die mantelzorgers ondersteuning bieden en die vrijblijvend kennis willen maken met Coachfriend Mantelzorg, kunnen een mail sturen.  

Meer weten?

Mariët Crama Programmaleider Maatschappelijke Dienstverlening 030-7606032