Als er iemand in je omgeving ziek of hulpbehoevend wordt, dan heeft dat invloed op je eigen leven. Stel je misschien jezelf de vraag: ben ik mantelzorger? Als beginnend mantelzorger komt er mogelijk veel op je af. Ook ken je vaak de mogelijkheden niet. Op deze pagina staat informatie die helpt.

Tips voor beginnende mantelzorgers

Wanneer er in je omgeving iemand ziek wordt dan komt er veel op je af. Welke regelingen zijn er? Hoe regel ik het om mijn werk? Waar kan ik terecht voor steun en informatie? Waar moet ik aan denken? MantelzorgNL zette het belangrijkste voor u op een rij.

Ga naar de tips

Wat is mantelzorg?

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende persoon uit je omgeving. Bijvoorbeeld je zoon, man, buur of vriend? Dan ben jemantelzorger. En daarmee sta je niet alleen, want Nederland telt zo'n 4,4 miljoen mantelzorgers.

Lees er alles over

Uitgelicht

Zorg jij goed voor jezelf?

Lukt het jou om een goede balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en tijd voor jezelf te maken? Doe de balanstest en ontdek welk type mantelzorger jij bent.

Doe de mantelzorg test

Meer in balans met Coachfriend Mantelzorg

Hoe goed kun je de zorg voor je naaste combineren met tijd voor jezelf, werk, vrienden en familie? Wil je meer in balans zijn? Dan is Coachfriend Mantelzorg voor jou interessant. Gratis voor leden.

Coachfriend Mantelzorg

Wegwijzer Mantelzorg

Steun & advies, de zorg delen, financiƫle regelingen, respijtzorg. In deze wegwijzer vind je alles wat je wilt weten als mantelzorger.

Ga naar de Wegwijzer Mantelzorg