Zorg jij voor een ziek familielid? Deel je zorg!

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Op school, met vrienden of familie, een lokale mantelzorgondersteuner of met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn. 

App met een mantelzorgcoach! 

DJ Frank van der Lende (3FM NPO) | Deel je zorg!

Iets vragen of gewoon even klagen?

Heb je een vraag over jouw situatie of zoek je hulp? Of wil je gewoon even tegen iemand aanpraten? De Mantelzorgcoaches van MantelzorgNL zijn er voor je. Je kunt ons bellen of appen. Ook voor het vinden van de juiste ondersteuning bij jou in de buurt kun je bij ons terecht. Wij helpen je graag!

Neem contact op!

Algemene info en tips

Combineer jij jouw studie met zorgen voor een familielid? Of maak je je vaak zorgen over iemand uit je familie? Hier vind je algemene informatie over jonge mantelzorg. Wat is dat nou eigenlijk? En wat kan je in deze situatie helpen?

Lees meer

Jonge mantelzorg & corona

Corona heeft veel invloed op ons leven, zeker als je mantelzorger bent. De jonge mantelzorgers uit de klankbordgroep van JMZ Pro hebben een aantal tips voor deze lastige periode voor je onder elkaar gezet.

Hier lees je het!

Hulp bij jou in de buurt en praten met lotgenoten

Overal in het land zijn lokale en regionale steunpunten. Zij zijn er om jou te helpen. Ook organiseren zij regelmatig bijeenkomsten waarin je kunt praten met lotgenoten. Je kunt je verhaal kwijt en ervaringen en tips uitwisselen.

Lees meer

Ervaringen

In Nederland is 1 op de 5 jongeren mantelzorger! Dat is dus super veel. Je bent dus niet alleen. Hier lees of bekijk je een aantal verhalen van jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers aan het woord

Bekijk de Live-uitzending 'Deel je Zorg' terug

Vier jonge mantelzorgers (Marjet, Vianna, Justin en Renske) gingen onder leiding van Eric Corton in gesprek met minister Hugo de Jonge. Het gesprek ging over hoe het is om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn. Belangrijke vraag is: hoe deel jij je zorg met anderen? Met medewerking van 3FM DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal.

Bekijk de uitzending terug (samenvatting)

Informatie voor onderwijsprofessionals

Als een jonge mantelzorger ondersteuning nodig heeft, blijkt dat vaak als eerste op school. Werk je in het onderwijs en wil je meer weten over jonge mantelzorg en hoe je jongeren met mantelzorgtaken als onderwijsorganisatie het beste kunt ondersteunen?

Ga naar info voor onderwijsinstellingen

Info voor welzijn/zorgprofessionals

Als professional kun je ook te maken krijgen met jonge mantelzorgers. Ben je op zoek naar informatie over dit thema en hoe je jongeren die zorgen voor een naaste het beste kunt ondersteunen?

Lees meerWil jij je verhaal even kwijt of info over mantelzorg en ben je op zoek naar lokale ondersteuning? Neem contact op met een mantelzorgcoach van de Mantelzorglijn. We helpen je graag verder!

Je kunt ons op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur appen, bellen of mailen! 

Whatsapp met 030 - 760 60 55 (alleen berichten).
Wil je gewoon bellen, dan kan dat ook via dat nummer. Of mail met: mantelzorglijn@mantelzorg.nl
Campagnetoolkit  

Wil je materiaal uit deze campagne gebruiken voor een lokale campagne? Je vindt het in de campagnetoolkit.


Deze pagina is een initiatief van: