Als mantelzorger lever je een belangrijke bijdrage aan de zorg voor je naaste. Gemeentes waarderen deze inzet van mantelzorgers. En laten dat jaarlijks blijken via de mantelzorgwaardering, ook wel een mantelzorgcompliment genoemd. 

Gemeentes krijgen hiervoor budget, dat zij naar eigen inzicht mogen inzetten. De invulling verschilt daardoor per gemeente. De mantelzorgwaardering kan bijvoorbeeld bestaan uit een geldbedrag, kortingsbonnen of een bijeenkomst voor mantelzorgers.

Zie hoe jouw gemeente mantelzorgers in 2019 waardeerde. 


Hoe werkt het? 

Je vraagt de mantelzorgwaardering aan in de gemeente waar degene voor wie je zorgt woont. Vaak regelt het steunpunt mantelzorg of een andere welzijnsorganisatie namens de gemeente de aanmelding en uitreiking van de waardering.

Wil je weten hoe het in de gemeente van degene voor wie je zorgt geregeld is? Kijk op de site van de gemeente of van het steunpunt mantelzorg. Of bel met de gemeente of het steunpunt om het na te vragen. 

Meer informatie?

Krijg je niet helder waar je de mantelzorgwaardering kunt aanvragen? Bel of mail met de medewerkers van de Mantelzorglijn, zij helpen je graag op weg. 

MantelzorgNL adviseert gemeenten over de invulling van mantelzorgwaardering, lees ons advies aan gemeenten

Ik zorg voor mijn echtgenoot omdat hij een niet aangeboren hersenletsel heeft.
Ik help hem bij begrijpend lezen en bied geruststelling in onverwachte situaties.
Fijn dat de gemeente dit nog steeds waardeert met een éénmalig compliment.
Mantelzorger gemeente Heerhugowaard