Zorgen voor een ander brengt vaak emoties met zich mee. Zo kan het best lastig zijn om de zorgtaken te combineren met andere bezigheden. Daarnaast verandert de relatie met degene voor wie je zorgt. Praten hierover kan je helpen om hiermee om te gaan. Dit kan met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. Maar ook met vrienden, familieleden of professionele dienstverleners.

  Waar kun je terecht voor steun en advies? 

  Organisaties voor ondersteuning van mantelzorgers

  Overal in het land kun je terecht bij lokale en regionale ondersteuningsorganisaties. Zij geven informatie, advies en steun. Maar zijn er ook voor een luisterend oor.

  Lees meer of ga direct naar het overzicht van organisaties bij je in de buurt.

  Ondersteuning van je gemeente

  Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van jou als mantelzorger. Heb je ondersteuning nodig om je zorgtaken goed te kunnen vervullen en volhouden? Neem dan contact op met het Wmo loket van je gemeente.

  Lees meer over ondersteuning door je gemeente.

  Mantelzorglijn en juridisch adviseurs

  Ook de Mantelzorglijn en de juridisch adviseurs zijn er voor je. Je kunt bellen met 030 - 760 60 55 of mailen mantelzorglijn@mantelzorg.nl.

  Lotgenotencontact

  Praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jou kan enorm helpen. Je kunt je verhaal kwijt en ervaringen en tips uitwisselen. Het kan je ook helpen om je minder alleen te voelen. Want je bent echt niet de enige.

  Waar kan ik voor lotgenotencontact terecht?

  Patiëntenorganisaties

  Ben je op zoek naar informatie over de ziekte of aandoening van degene voor wie je zorgt? Hieronder vind je een overzicht van landelijke patiëntenorganisaties.

  Overzicht van patiëntenorganisaties


   

  ‘Zorg dat je je blijft ontspannen, hoe lastig dat soms ook is.'

  Dion Het verhaal van Dion