Bent u op zoek naar informatie over de ziekte of aandoening van degene voor wie u zorgt? Hieronder vindt u een overzicht van landelijke patiëntenorganisaties.

Stichting ALS Nederland

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Op deze website vindt u informatie over wat ALS is, informatie voor de patiënt en verhalen van mensen van ALS en van betrokkenen.

www.als.nl

Alzheimer Nederland

Wat is dementie? Welke soorten dementie zijn er? Hoe kun je omgaan met dementie? Alzheimer Nederland biedt ondersteuning aan mensen met dementie en komt op voor hun belangen.

www.alzheimer-nederland.nl
www.dementie.nl

Autisme

De Nederlandse vereniging voor autisme, biedt informatie en tips over de verschillende vormen van autisme.

www.autisme.nl

Borstkankervereniging Nederland

Een landelijke vereniging voor én door borstkankerpatiënten, mensen met erfelijke of familiaire aanleg en hun naasten.

https://borstkanker.nl/nl

BOSK

BOSK biedt informatie van en voor mensen met een lichamelijke handicap en ouders met een gehandicapt kind. Over bijvoorbeeld behandelmethodes, nieuwe inzichten, praktische hulpmiddelen en regels van de overheid.

www.bosk.nl

Depressievereniging

Patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten.

www.depressievereniging.nl

Hersenstichting

Bij de Hersenstichting kunt u terecht voor informatie over hersenen, zowel gezonden hersenen als hersenaandoeningen en leven met een hersenaandoening.

www.hersenstichting.nl

Longfonds

Het longfonds helpt mensen met een longziekte. Door onderzoek, voorlichting of belangenbehartiging. Hier vindt u informatie over alle longziekten: oorzaken, symptomen, behandeling en wat u zelf kunt doen. En over hoe longen werken.

www.longfonds.nl

MS Vereniging Nederland

De MS Vereniging Nederland geeft mensen met MS (Multiple sclerose) en hun naasten informatie over de ziekte en over leven met MS. Ook brengt ze hen bij elkaar om kennis en ervaring met elkaar te delen. 

www.msvereniging.nl
www.msweb.nl

Parkinson vereniging

De Parkinson vereniging zet zich in voor mensen met Parkinson en hun naasten. U krijgt een antwoord op de vraag wat Parkinson is, een overzicht van medicijnen, behandelingen en hulpmiddelen.

www.parkinson-vereniging.nl

Reumafonds

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Het Reumafonds biedt informatie over Reuma, leven met reuma en wat je als omgeving kunt doen voor iemand met reuma.

www.reumafonds.nl

Schildklier Organisatie Nederland

Biedt uitgebreide informatie over schildklieraandoeningen en hoe je kunt vaststellen of je iets aan je schildklier hebt.

www.schildklier.nl

Spierziekten

Alle informatie over spierziekten voor patiënten, familie & artsen.

www.spierziekten.nl

Stofwisselingsziekten

Wat zijn stofwisselingziekten? Welke symptomen zijn er? Hoe wordt de diagnose gesteld? En hoe kun je ermee leven? U leest het op deze website.

www.stofwisselingsziekten.nl

Ypsilon

Wat is een psychose? Welke vormen zijn er en hoe kun je werken aan herstel? Ypsilon verenigt familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid

www.ypsilon.org