Jennifer blogt over het ziekbed van haar vader

In het najaar van 2015 wordt bij Jennifers vader longvlieskanker door asbest vastgesteld. Amper 18 maanden later komt hij te overlijden. Een afschuwelijke periode waarin Jennifer veel heeft meegemaakt en geleerd. 'Om tijdens zijn ziekbed zelf het hoofd boven water te kunnen houden, heb ik ervaringen van me afgeschreven'. 

Deze verhalen deelt ze nu via haar blog: Notebook memories

Bikkels

Bikkels is een tv-serie over jonge mantelzorgers. Bijvoorbeeld over Julia en haar zieke moeder. En over Izzet en haar gehandicapte zusje. Bekijk de serie op de website van de VPRO.

Tim en Sophie zijn jong en mantelzorger

Bekijk het animatiefilmpje:

Care2Share voor bewustwording jonge mantelzorgers!

Is het speciaal of normaal om voor een ander te zorgen?

En waarom durf je dat niet te vertellen? En als je het niet vertelt, is het dan gek dat je ook niet wordt gezien in wat je doet? Schooluitval ligt op de loer bij jonge mantelzorgers. Terwijl zij hard bezig zijn en leren, krijgen ze misschien niet de positieve feedback die ze vooruit helpt. Kan dat beter?

Zorgen voor... dat is heel normaal/speciaal

Manuela zorgde voor haar vader met Slokdarmkanker
Manuela (20 jaar) zorgde samen met haar moeder en zus voor haar vader. Op 25 januari 2014 overleed hij aan de gevolgen van slokdarmkanker. In haar blog papaikmisje.wordpress.com schrijft ze over haar ervaringen.

Bekijk het verhaal van Manuela, haar zus en het verhaal van ex-jonge mantelzorger Stanley op wos.nl

Je zal het maar zijn
Als Kaylee 9 jaar oud is, blijkt dat haar vader ernstig ziek is en niet meer kan werken. Kaylee neemt de zorg voor haar vader op zich en runt het huishouden. Bekijk haar verhaal in Je zal het maar zijn.


 

‘Zit je er even doorheen? Krop niets op, maar praat!’

Viroen Soebedar Lees het verhaal van Viroen