Wil je als professional in de informele of formele zorg meer kennis of je vaardigheden als trainer versterken? Ben je toe aan inspiratie? Wil je ervaringen uitwisselen? De Academie biedt je een breed scholingsaanbod aan bestaande uit trainingen, workshops, en e-learnings. 

Corona-proof trainen bij MantelzorgNL

Dit najaar organiseert MantelzorgNL weer diverse face to face trainingen rondom allerlei relevante mantelzorgthema’s. Natuurlijk Corona-proof. Onze cursusgroepen zijn klein (minimaal 8 en maximaal 12 personen). Op onze trainingslocatie in Zeist hanteren we extra protocollen voor reiniging en hygiëne. Wij houden de maatregelen vanuit de overheid continu in de gaten en doen er alles aan een veilige trainingsomgeving te garanderen. Zie ook de veelgestelde vragen.

Schrijf je nu in want het aantal plekken is beperkt!

Bekijk hieronder per thema wat de mogelijkheden zijn, bekijk het alfabetisch overzicht van alle trainingen. Of bekijk de geplande open trainingen in de agenda

Post HBO opleiding Casemanager Mantelzorg

In september 2020 start STOC samen met MantelzorgNL, de éénjarige Post HBO beroepsopleiding Casemanager Mantelzorg. Deze vernieuwde opleiding richt zich op het begeleiden en ondersteunen van (overbelaste) mantelzorgers en leidt mensen op tot casemanagers.

Ervaringsdeskundige van MantelzorgNL helpt

Organiseer je een bijeenkomst voor (medewerkers van) een gemeente, zorginstelling, studenten van een zorgopleiding of voor een werkgever? Schakel dan een ervaringsdeskundige van MantelzorgNL in om het thema mantelzorg een gezicht te geven. De deelnemers krijgen zo een goed beeld van wat zorgen voor een ander betekent en welke ondersteuning er mogelijk en nodig is.

Lees meer over ervaringsdeskundigen