Als cliëntenraadslid speelt u een belangrijke rol in het agenderen van samenspel met mantelzorgers in uw eigen zorgorganisatie. Maar dan is het wel belangrijk dat u kennis heeft van het thema ‘mantelzorg’ en dat u weet wat er rondom dit thema speelt in uw organisatie. 

Praktijkgerichte workshops

We bieden u twee praktijkgerichte workshops waarbij u uw kennis over mantelzorg vergroot. We nodigen u uit om uw eigen ervaringen in te brengen en uit te wisselen met uw collega raadsleden. We werken onder andere met interactieve inleidingen, praktijkvoorbeelden/casuïstiek en stellingen. Beide trainingen worden op aanvraag en incompany gegeven.

Workshop 'Kennismaken met mantelzorg' (op aanvraag)
Deze workshop van 1 dagdeel geeft u inzicht in wat goed samenspel rond de cliënt inhoudt en u doet inspiratie op om dit thema als cliëntenraad aan te pakken.

Training 'Mantelzorg op de agenda' (op aanvraag)
In deze training van 1 dag maakt u kennis met mantelzorg (zie workshop hierboven). Daarnaast gaat u met elkaar in gesprek over hoe je als cliëntenraad zelf een positieve bijdrage kunt leveren aan het samenspel. Aan het einde van de dag gaat u naar huis met een aanzet voor een plan van aanpak.