MantelzorgNL heeft een team van ervaringsdeskundigen die gewend zijn voor groepen te spreken. Zij weten uit eigen ervaring waar mantelzorgers tegenaan lopen. Hun persoonlijke verhaal vertellen ze helder en compact.

Organiseer je een bijeenkomst voor (medewerkers van) een gemeente, zorginstelling,

studenten van een zorgopleiding of voor een werkgever? Schakel dan een ervaringsdeskundige van MantelzorgNL in om het thema mantelzorg een gezicht te geven. De deelnemers krijgen zo een goed beeld van wat mantelzorgers betekenen voor zorgvragers en welke ondersteuning zij daarbij nodig hebben.

Wij stellen ze graag aan je voor

Uitgelicht

Ivonne Berkers

‘Graag vertel ik over het zoeken naar balans als mantelzorger en dan specifiek over de 4 leefgebieden, fysiek, psychisch, financieel en sociaal.

Dorothée Gassen

‘Dat er begrip is voor je situatie, maakt het net iets makkelijker’

Roelie van Guldener

'Voor mij is mantelzorg een uitdaging, helemaal i.c.m. werk. Een waarbij je leert balanceren tussen 2 werelden. De ene net zo belangrijk als de andere. En wanneer ik open in gesprek ga om mijn ervaringen/verhaal te delen, vind ik altijd een aansluiting. En dat is mooi, want samen delen is samen dragen.'

Uitgelicht

Lia Hesseling

'De ervaringen die ik zelf heb opgedaan in het zorgen voor een ander wil ik graag delen. Mantelzorgen kan moeilijk, zwaar en gecompliceerd zijn. Ik hoop mantelzorgers en een ieder die met mantelzorg te maken heeft nuttige tips en informatie te geven en de positie van mantelzorgers te verbeteren en onder de aandacht te brengen.'

Arijenne van der Leij

'Het is van groot belang dat professionals de persoon naast de zorgvrager zien en erkennen. Mantelzorgers hebben ook aandacht nodig om de zorg te kunnen volhouden. Het zijn die personen die iedere dag zorgen voor een stukje positiviteit in het leven van de zorgvrager.'

Een ervaringsdeskundige aanvragen

Wil je een ervaringsdeskundige van MantelzorgNL inschakelen om over mantelzorg te vertellen? Dat kan. MantelzorgNL selecteert de persoon die zo goed mogelijk op je wensen aansluit en we bepalen samen met jou de inhoud en duur van de gewenste bijeenkomst. Vervolgens kun je met de betreffende deskundige het programma verder invullen.

Thema's waar de ervaringsdeskundige een presentatie over kunnen geven:

  • samenspel: mantelzorger – formele zorg – zorgvrijwilliger
  • werk en mantelzorg
  • versterken van sociale netwerken
  • gemeentelijk (Wmo)beleid
  • verschuivende grenzen in de vrijwilligerszorg

Kosten: € 35,- per ervaringsdeskundige (excl. 21% BTW en reiskostenvergoeding).

Omdat onze ervaringsdeskundige op aanvraag beschikbaar zijn, vragen wij je minimaal vier weken vóór de gewenste datum contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij een passende deskundige voor je reserveren en alles goed voor je regelen.

Wil je een ervaringsdeskundige aanvragen? Vul dan het formulier in.


 

Ons gezin is enorm sterk geworden en hechter

Arijenne van der Leij