In Nederland groeit ongeveer een op de vijf kinderen op in een gezin met een langdurig ziek gezinslid. Deze jonge mantelzorgers vormen een kwetsbare groep omdat ze vaak taken en verantwoordelijkheden hebben die niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.  

Voor wie?

De training Jonge mantelzorgers is geschikt voor mantelzorgconsulenten en -makelaars die actief aan de slag willen met het ondersteunen van jonge mantelzorgers.

“Fijn om meer op je eigen rol in te gaan, concreet maken”

Wat leer je?

In deze training leer je hoe je jonge mantelzorgers kunt benaderen en hen adequaat kunt ondersteunen. We gaan aan de slag met het ontwikkelen van een plan van aanpak, en er komen voorbeelden van succesvolle aanpakken van andere organisaties aan bod. Na afloop heb je voldoende kennis en inspiratie opgedaan om een eigen plan van aanpak op te stellen.

Praktisch

  • Deelnemers: 8 - 12 deelnemers
  • Trainingsduur: een dag 
  • Accreditatie: 9 punten
  • Studiebelasting: 9 uur

Accreditatie

De training Jonge mantelzorgers  is goedgekeurd door de accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Jeugd in de categorie Formeel leren - Training en levert 9 geaccrediteerde punten op.

Incompany

Wil je de training Jonge Mantelzorgers incompany organiseren. Neem contact met ons op.

Kosten

Kosten om deze training incompany te organiseren zijn € 1.300,-, exclusief reiskosten en reistijd. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL ontvangen korting op de deelnamekosten. Met een Basisabonnement ontvang je 5% korting. Heeft je organisatie een Basis en Aanvullend abonnement dan krijg je maar liefst 15% korting.

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Direct inschrijven voor vrijdag 7 februari?

Direct aanmelden voor de training Jonge mantelzorgers op 7 februari in Zeist.

Liever op een ander moment?

Kun je niet? Laat het ons via dit formulier weten.


Meer weten?

Academie (030) 7 60 60 25