Voor het verlenen van mantelzorg is de (geografische) afstand tussen mantelzorger en zorgvrager soms een struikelblok. Het verkleinen van die afstand kan er toe leiden dat mantelzorg langer kan worden gegeven en/of dat de zorgvrager langer buiten een zorginstelling kan blijven wonen. Het realiseren van een mantelzorgwoning, urgentie wegens mantelzorg, inwoning en regelgeving rond woningaanpassing zijn nog maar enkele aspecten die hierbij aandacht vragen. 

Voor wie

Voor mantelzorgconsulenten, - makelaars en andere professionals die in hun werk veel vragen krijgen over mantelzorg en samen wonen.

Wat leer je?

In deze training leer je de mogelijke gevolgen van de verschillende varianten van bij elkaar (in) gaan wonen. Na afloop van de training kun je mantelzorgers goed adviseren over de financiële en fiscale gevolgen van samenwonen, en beschik je over een stappenplan voor het ondersteunen van mantelzorgers bij het maken van een weloverwogen keuze op het gebied van samenwonen.

“Prima onderwerp, goed gebracht met voldoende mogelijkheden voor interactie”.

Praktisch

Deelnemers: 8 -  12 deelnemers per groep
Trainingsduur: Een dagdeel
Studiebelasting: 5 uur
Locatie: MantelzorgNL in Zeist

Kosten

Deelname aan deze training kost € 170,00 per deelnemer (inclusief lunch). Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL ontvangen korting op de deelnamekosten. Met een Basisabonnement ontvang je 5% korting. Heeft je organisatie een Basis en Aanvullend abonnement dan krijg je maar liefst 15% korting.

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Direct inschrijven voor 6 juni?

Direct aanmelden voor de training 'Mantelzorg en wonen' donderdag 6 juni. 

Liever op een ander moment?

Kun je niet 6 juni? Laat het ons via dit formulier weten.

Incompany

Wil je de training 'Mantelzorg en wonen!' incompany organiseren. Neem contact met ons op.

Meer weten?

Academie (030) 7 60 60 25