Voor praktijkondersteuners die meer willen weten over de motivaties, mogelijkheden en ondersteuningsbehoeftes van mantelzorgers.

Wat leer je?

In deze training maak je kennis met de verschillende motivaties, mogelijkheden en ondersteuningsbehoeftes van mantelzorgers. Juist door met hen in gesprek te gaan en samen met hen op zoek te gaan naar oplossingen, die  aansluiten bij hun vragen en behoeften kun je als professional de taak van deze mantelzorgers helpen verlichten. Na afloop van de training ken je de motivaties, mogelijkheden en ondersteuningsbehoeftes van mantelzorgers, kun je de zorgsituaties vanuit het perspectief van de mantelzorger bekijken en weet je hoe je signalen van (over)belasting bij mantelzorgers kunt herkennen en hoe je kunt doorverwijzen naar ondersteuning op maat. Ook weet je hoe je het gesprek met mantelzorgers kunt voeren en heb je geoefend in het voeren van ‘open’ communicatie.


Praktisch

Deelnemers: 8 - 12 deelnemers per groep
Trainingsduur: Een dagdeel
Studiebelasting: 4 uur


Incompany

Wil je de training 'Mantelzorg en wonen!' incompany organiseren. Neem contact met ons op.


Kosten

Kosten om deze training incompany te organiseren zijn € 650,-, exclusief reiskosten en reistijd. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL ontvangen korting op de deelnamekosten. Met een Basisabonnement ontvang je 5% korting. Heeft je organisatie een Basis en Aanvullend abonnement dan krijg je maar liefst 15% korting.

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Registerplein

De training Goed samenspel met mantelzorgers voor praktijkondersteuners is geaccrediteerd door NVvPOH en levert 4 registerpunten op.

Meer weten?

Academie (030) 7 60 60 25