Een kerntaak van mantelzorgondersteuners is om te zorgen dat mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen. Ze hebben helaas vaak niet de tools in handen hoe mantelzorgers dat moeten doen. In deze train de trainer geven we de deelnemers allerlei gereedschap om op een effectieve wijze mantelzorgers ‘in beweging’ te krijgen om hen beter voor zichzelf te laten zorgen. 

Voor wie

Deze train de trainer is speciaal ontwikkeld voor coördinatoren, trainers en andere professionals die mantelzorgers ondersteunen en die op een praktische en inspirerende wijze willen leren hoe mantelzorgers beter voor zichzelf kunnen gaan zorgen. 

Wat leer je?

Tijdens de training werken we met het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ en maken je vertrouwd met alle opdrachten door ze zelf eerst te ervaren. Ook leer je hoe je anderen enthousiast kan krijgen. Na afloop, voel je je zeker om met behulp van het boek en nieuwe didactische vaardigheden, anderen in beweging te krijgen en te ondersteunen, door ze allereerst goed voor zichzelf te laten zorgen. Je weet hoe de mantelzorger te verleiden tot het uitproberen van nieuw gedrag, onder andere in het zorgen voor momenten van rust en ontspanning en om eigen energie op peil te brengen. Daarmee werken we aan het voorkomen van overbelasting.

Praktisch

  • Deelnemers: 8-12 deelnemers 
  • Trainingsduur: 16 uur + 1 uur coaching
  • Studiebelasting: 24 uur

De train-de trainer bestaat uit een schriftelijke intake, gevolgd door twee trainingsdagen en een (skype) coachgesprek. In de training wordt afwisselend gewerkt met theorie, oefeningen doen, zelf coachen of een groepsoefening begeleiden. Er wordt ook huiswerk opgegeven en het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. We gaan er vanuit dat je al enige ervaring hebt met het leiden van groepen. Is dit niet het geval, dan raden we je aan om contact op te nemen met de trainer of eerst de train de trainer algemene coachingvaardigheden te volgen!

Incompany

Wil je de train de trainer incompany organiseren? Neem contact met ons op.

Kosten

Kosten om deze training incompany te organiseren zijn € 3.000,-, exclusief reiskosten en reistijd. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL ontvangen korting op de deelnamekosten. Met een Basisabonnement ontvang je 5% korting. Heeft je organisatie een Basis en Aanvullend abonnement dan krijg je maar liefst 15% korting.

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Trainers

De training wordt verzorgd door Inge Jager of Maria Grijpma,

de auteurs van het  boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ waarvan er

nu bijna 20.000 exemplaren van zijn verkocht. Zij hebben deze train de trainer al gegeven in Vlaanderen. Daar is de training zeer positief ontvangen. Hierbij wat reacties van deelnemers aan deze training:

“Het gaf me een verruiming van mijn eigen werkwijze”. 
“Het leerde me wat ik mantelzorgers kan meegeven."
“Ik kreeg goed inzicht in de methodiek: hoe ik een workshop kan opbouwen en inleiden”.