Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig  hebben deze zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een pgb worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als mantelzorger?

Wat leer je als mantelzorger en naaste?

  • Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura
  • Welke taken van een mantelzorger mogelijk vanuit een pgb overgenomen kunnen worden
  • Wat er globaal komt kijken bij het beheren van een pgb
  • Een bewuste keuze te maken voor een pgb of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen
  • Waar een pgb aangevraagd kan worden en waar je terecht kunt voor meer informatie

Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Praktisch

Deelnemers: Minimaal 12 en maximaal 30 mantelzorgers of hun naaste per groep
Tijdsbesteding: 2 uur
De informatiebijeenkomst wordt gegeven door een voorlichter van Per Saldo, die tevens ervaringsdeskundige is.

Wanneer en waar?

Je kunt als organisatie deze bijeenkomst aanbieden aan de mantelzorgers in jouw regio. Meld je aan bij Jeroen of Annette van de Academie. Wij sturen jouw gegevens met de locatie waar je de bijeenkomst wilt laten plaatsvinden, samen met de gewenste datum en aanvangstijd, door naar Per Saldo. In overleg met Per Saldo wordt de datum en tijd vastgelegd. Per Saldo brengt jou in contact met een van hun voorlichters. Je nodigt zelf de deelnemers uit en zorgt voor de locatie en catering. 

Bewuste pgb keuze is belangrijk

Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, en MantelzorgNL vinden het belangrijk dat mantelzorgers en hun naasten dichtbij en goed voorgelicht en geïnformeerd worden om zo een bewuste keuze te kunnen maken voor een pgb. Om dit belang te onderschrijven heeft Per Saldo in 2019 een mogelijkheid de informatiebijeenkomst Mantelzorg en pgb gratis te organiseren.

Tijdelijk gratis

Normaal bieden wij deze bijeenkomst samen met Per Saldo aan voor €450,- (voor organisaties zonder abonnement €530,-). Nu tijdelijk gratis voor organisaties die met een Basis en Aanvullend abonnement zijn aangesloten bij MantelzorgNL. Er is een maximum gesteld van 30 gratis bijeenkomsten in 2019. Dus wees er snel bij, want op = op.

Ga naar

Meer weten?

Academie (030) 7 60 60 25