Snel een oplossing bedenken voor een complex probleem

Tijdens een hackathon bedenken deelnemers in korte tijd (2x een dagdeel) oplossingen voor een probleem of een case, bijvoorbeeld: ‘Hoe maken we de combinatie werk en mantelzorg mogelijk?’Je kunt een hackathon organiseren met deelnemers vanuit de eigen organisatie, binnen een gemeente, regio of branche.

Enorme energieboost 

Samen  bepalen we het doel en het gewenste resultaat. Op basis daarvan maken wij een programma met werkbladen, waarmee de groepjes aan de slag kunnen. Er is bewust gekozen voor een hackathon over twee dagdelen. 

In week 1 onderzoeken de groepjes het probleem/de case en bedenken ze allerlei verschillende oplossingen en ideeën. De drie beste ideeën nemen ze mee en toetsen ze vervolgens binnen het eigen netwerk. Een week later komen de groepen weer bij elkaar, delen de verkregen feedback en kiezen één oplossing/idee om verder uit te werken. Aan het einde van de 2e sessie presenteert elk groepje hun oplossing  en uitvoeringsplan.

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een workshop verdeeld over twee dagdelen waarbij je in kleine groepjes van diverse samenstelling in korte tijd nieuwe producten en/of diensten bedenkt en vormgeeft. 

Doordat de samenstelling van elke groep zo divers is, wordt het onderwerp van alle kanten belicht waardoor de kans op goede oplossingen wordt vergroot. Na twee dagdelen is de organisator van de hackathon enkele innovatieve oplossingen rijker. Creatieve, innovatieve oplossingen die ook nog eens uitvoerbaar zijn. 

Zie ook

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met een MantelzorgNL Adviseur via mail advies@mantelzorg.nl of telefonisch: 030-659 22 22.