Wil je in je organisatie aan de slag met het thema 'sociale netwerken', dan kun je bij MantelzorgNL terecht voor training en advies. Waar je voor kiest, hangt af van de fase waarin je zit.

Oriëntatiefase

 Je wilt met je organisatie bijdragen aan het versterken van sociale netwerken, maar je weet nog niet goed in welke rol en op welke wijze. In dat geval kun je kiezen voor:

  • een adviesgesprek met een MantelzorgNL adviseur 030-659 22 22 of advies@mantelzorg.nl 
  • een workshop Oriëntatie versterking sociale netwerken voor een groep deelnemers uit je organisatie of gemeente. 

Voor meer informatie of het aanvragen van een workshop kun je contact opnemen via MantelzorgNLacademie@mantelzorg.nl.

Realisatiefase

Je hebt besloten om mantelzorgers en zorgvragers actief te gaan ondersteunen in het versterken van hun sociale netwerk. Daarvoor kun je gebruikmaken van de methode Natuurlijk, een netwerkcoach! Om met deze methode te leren werken, biedt MantelzorgNL - in samenwerking met Nfactory, Cedertrainingen en Sien - drie trainingen aan:

Aan de slag met de methode Natuurlijk, een netwerkcoach!
Tijdens deze training leer je hoe je voor je organisatie een plan van aanpak maakt om te gaan werken met de methode Natuurlijk, een netwerkcoach! Deze eendaagse training kun je volgen als open training of als maatwerktraining op jouw locatie. Lees meer over deze training.

Train de trainer Natuurlijk, een netwerkcoach!
Tijdens deze tweedaagse training leer je hoe je je eigen vrijwilligers opleidt tot netwerkcoaches. Ook deze training kun je volgen als open training of als maatwerktraining op jouw locatie. Lees meer over deze training.

Natuurlijk, een netwerkcoach! - training voor vrijwilligers
Wil of kun je je vrijwilligers niet zelf opleiden, dan kun je kiezen voor deze training. Deze wordt verzorgd door ervaren trainers en is bestemd voor vrijwilligers die netwerkcoach willen worden. De training zit niet in ons open aanbod, maar als je geïnteresseerd bent dan kun je contact opnemen via MantelzorgNLacademie@mantelzorg.nl.

E-learning Natuurlijk, een netwerkcoach!

De e-learning Natuurlijk, een netwerkcoach! kunnen vrijwilligersorganisaties inkopen en aanbieden aan vrijwilligers die netwerkcoach willen worden. De e-learning bestaat uit een basismodule en drie verdiepende modules. De e-learning is een onderdeel van de training tot Natuurlijk, een netwerkcoach! die je organisatie aanbiedt aan vrijwilligers. Lees verder