De Week van de Jonge Mantelzorger

Jong maar wel al zorgen voor een ander; 3 t/m 9 juni is het de Week van de Jonge mantelzorger. Want ook zij tellen mee!

Inspiratie Week van de Jonge Mantelzorger

Van 3 t/m 9 juni vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Dan wordt er landelijk aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers door bewustwordingscampagnes, activiteiten op scholen en bijeenkomsten voor professionals en wordt gefaciliteerd door JMZ Pro en MantelzorgNL. Om de impact van de Week van de Jonge Mantelzorger zo groot mogelijk te maken, roepen wij je op om aan te haken en activiteiten te organiseren voor of over jonge mantelzorgers. Laat je hier inspireren!

Bekijk de voorbeelden

Over jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een ziek of gehandicapt familielid. Dat kan grote impact hebben op het leven van deze jongeren. Wat is die impact? En wat kun jij doen?

Lees meer

Animatie Jonge Mantelzorgers

Om jongeren te bereiken rondom mantelzorg is er een animatie ontwikkeld. Deze animatie is gratis te downloaden. Plaats hem op de website, deel hem in de nieuwsbrief of laat hem zien op scholen of andere locaties waar de doelgroep komt.

Lees meer

Scholentoolkit

Dat een jonge mantelzorger ondersteuning nodig heeft, blijkt vaak als eerste op school. Als mantelzorgondersteuner kun je scholen wijzen op het belang van aandacht voor jonge mantelzorgers. Er is een Scholentoolkit beschikbaar om scholen mee op weg te helpen!

Lees meer

De Week van de Jonge Mantelzorger wordt gefaciliteerd door JMZ Pro en MantelzorgNL. 
Kijk voor alle activiteiten tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger op de website van JMZ Pro.


Activiteiten - Week van de jonge mantelzorger