Waar ben je naar op zoek?

Natalia Vermeulen

Natalia Vermeulen geeft trainingen aan mantelzorgers en aan professionals. Ze helpt mantelzorgers op weg in het oerwoud van mogelijkheden, regels- en wetgeving met als doel de mantelzorgtaken kunnen uitvoeren op de manier dat het beste bij hen past. Ook leert ze professionals skills aan om mantelzorgers te herkennen en erkennen en hoe ze maatwerkoplossingen kunnen bieden.

Natalia is mantelzorgcoach/casemanager en mantelzorgmakelaar en daarnaast projectleider bij MantelzorgNL, o.a. op de thema’s jonge mantelzorgers, werkende mantelzorgers en zorginstellingen.

‘Open communicatie leidt tot minder stress. Dat is uitgangspunt in al mijn trainingen. De mantelzorger moet eerst zijn verhaal willen vertellen wil hij hulp kunnen ontvangen. En andersom moet de professional getraind zijn in het kunnen luisteren, zonder oordeel en goed bedoelde adviezen. Én bereid zijn om verder te kijken dan het standaard (vooraf) bedachte ondersteuningsaanbod. Binnen de wet- en regelgeving en financiële middelen is vaak veel mogelijk.
Hoe? Daarover vertel ik je graag meer tijdens de training.’

Natalia Vermeulen

Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0

Natalia is één van de hoofddocenten van de opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0.

Trainingen die Natalia begeleidt:

  • Werk en mantelzorg
  • Goed samenspel voor gemeenten en steunpunten
  • Goed samenspel voor thuiszorgorganisaties en zorginstellingen
  • Mantelzorg en systeemgericht werken

Webinars en online:

Natalia is zeer bedreven in het geven van online webinars en trainingen op een interactieve wijze.

Toegevoegde waarde van de training Goed samenspel in de driehoek

‘Het mooie effect van iedere gegeven training is dat de zorgmedewerkers zich goed bewust zijn geworden van en kunnen inleven in wat de naasten/mantelzorgers doormaken als hun dierbare ziek wordt en opgenomen wordt. Hoe hun rol steeds weer veranderd, wat dat met hen doet en hoe zij zoeken naar een nieuwe rol in het leven met hun dierbare. Zo ook in het verpleeghuis. Daarnaast hoe je samen kan gaan zorgen voor goede samenwerking en communicatie rondom het welzijn van de dierbare/bewoner, waar verwachtingen en behoeften het beste in zo vroeg mogelijk stadium afgestemd dienen te worden. De afdelingen die de training hebben gevolgd stellen zich anders op naar de naasten en ik hoor geluiden van mantelzorgers dat ze zich meer gezien en welkom voelen. Samen met de cliëntenraad gaan we nu een vervolg hierop geven samen met de mantelzorgers.’

Willemien Hak, projectleider mantelzorg bij zorgorganisatie Sutfene

‘Ik heb met heel vaak helemaal niet welkom gevoeld. Momenteel is dit aan het veranderen. Ik merk dat ik de laatste weken meer en meer het gevoel krijg welkom te zijn.’

Quote van een mantelzorger

 

Bekijk alle trainers van MantelzorgNL.